Project Mont Saint Michel

 

montsaintmichelGeïnspireerd door de prachtige kleuren en vormen van deze foto van de Mont Saint Michel, ben ik aan de slag gegaan met mijn weefgetouw.

De draden van de schering heb ik zelf geverfd met een textielverf. Zo kreeg ik prachtige kleuren geel, oranje, lichtpaars en donkerpaars.

De beste weefbinding om het werk in te maken leek mij een kettingrips. Ik dacht op die manier het beste kleurcontrast te kunnen krijgen tussen de verschillende kleuren. Toen het werk er toch niet zo uitkwam te zien als ik had gehoopt, begon ik te experimenteren. Ik ben verschillende kleuren vilt gaan gebruiken als inslagmateriaal. Zodoende ontstond dit weefsel, niet het landschap wat ik voor ogen had, maar desalniettemin een mooi weefsel om naar te kijken:

2013-04

Hierna heb ik een nieuwe schering opgezet en gekozen voor een andere binding. Met dubbelweven hoop ik dat de vormen en de kleuren van de foto beter uit gaan komen. En zoals het begin er uit zag op het weefgetouw zou dit gaan lukken:

DSC_0708

 

En dit is het eindresultaat van het dubbelweefsel van Mont Saint Michel:

2014-01 katoen, 34 x 73 cm mont saint michel